tirsdag 28. september 2010

Hals over hode!

Her er en super restegarns"burner"

Grønn rettstrikket halsevariant med noen riller til pynt, liten vrangbord øverst..

Denne halsen er veldig enkel lagd på et par kvelder og du bruker garn du har. Halsen er inspirert av flere ulike modeller jeg har funnet på Ravelry. Strikkefasthet er ikke så allverdens viktig her. Jeg har brukt tre tråder av ganske tynt garn. F.eks vanlig alpakka, 2-trådet merino fra nøstebarn eller arwetta, Sisu, babyull eller noe garn som likner, og man bruker selvsagt ull!


Denne halsen er strikket etter prinsippet- strikk 5 omganger rettstrikk rundt, vreng arbeidet og strikk 5 omganger rettstrikk motsatt vei, etc...

Sånn cirka oppskrift-de som leser bloggen min vet at jeg er helt elendig på å formidle oppskrifter fordi jeg er veldig slurvete- ikke måler jeg så nøye, ikke oppgir jeg nøyaktig pinnemål eller garn og ellers tror jeg faktisk denne halsen er så enkel at enhver som skulle få lyst til å lage noe liknende kan kopiere denne enkelt uten for mye te-skjeforklaring. Ellers spør gjerne i kommentarfeltet under...

Halsen er i str M eller L.
Velg pinner i den tykkelsen du må ha til ditt valg av 3 tråder garn. (Jeg brukte p nr 4,5 men jeg strikker veldig løst så du må kanskje opp et helt nummer)
Ca 300 gram varmt mykt kløfritt garn i fin farge, eller velg ulike restegarn med kolører du synes passer sammen.

Legg opp 150-180 masker
Strikk vrangbord 3 rett, 3 vrang til passe lengde, i mitt tilfelle var passe lengde 10 cm. Gå over til rettstrikk rundt. Fell 20 masker. Strikk ca 16 omganger. På neste p felles 10 m jevnt. Strikk 16 omganger, fell 10 masker jevnt på neste p- fortsett slik med å felle hver 17 omg til du har ca 90 masker igjen på pinnen. Fell av!
På den brune halsen med trekkspilleffekten har jeg felt slik: 10 masker jevnt på hver 4 felt, denne halsen blir lengre og større enn den glattstrikkede.

Kristinas hals er lagd av to tråder Arwetta 2tråds merino og en tråd alpakka


Som en kransekake, men ganske dekorativ og utrolig god på...

Om jeg ikke blir for utålmodig skal jeg lage mange fler av denne...Akkurat nå har jeg en "Kvardagskjole" fra Nøstebarn på pinnene....

8 kommentarer:

Vibeke sa...

WOw, skal si du er produktiv! Ikke så dumt dette tipset her...kanskje jeg skal hive meg på litt restegarns-burning etterhvert.

Kjempekjekt at du deler oppskrift i hvertfall! Ser ut som skikkelig gode og lekre halser, som kommer godt med nå år kulda setter inn.

Elisabeth sa...

Den brune halsen passer jo perfekt til luen Wurm som jeg nettopp strikket til Malin. Skulle hatt mer av det garnet, da hadde det blitt hals :)

liv bente sa...

Kjempefin og god hals du har strikket. Eg legg meg til som følger.

Fidus sa...

Så lekre disse halsene er! Skjønenr jo at jeg bare må kaste meg rundt og strikke et hals!

tagmydesign sa...

Kjempe fine halser begge to!! Flott at du vil dele oppskriftene med oss:) Mulig det blir en slik en bare jeg blir ferdig med prosjekt Fana kofte...

Kos deg videre med strikking!!

Beate sa...

De er cooole!! stak for restegarn tip:-)

lise sa...

Herlige halser, jeg tror jeg begynner å bli klar for kaldere vær..!

gitte sa...

hej,
dine babysokker er rigtig gode og nemme, dem der ikke falder af, tak for opskriften

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...